Passar lika fint till midsommarbuffén som dragspel till Små Grodorna!
Krämig potatissallad med nobissås och dill
Ingredienser
- 1 kg nypäror (färskpotatis)
- 1 knippe dill
- 1 ask smörgåskrasse
- 1 knippe knipplök
NOBISSÅS
- 2 ägg, kokta 2 ½ minuter
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 krm salt
- 3 ½ dl neutral rapsolja
Instruktioner
- Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten (1 msk salt per liter vatten). Ta stjälkarna från dillen och lägg i koket.
- Plocka dillen, klipp krassen och hacka löken.
- Häll av vattnet från potatisen och låt den svalna.
- Blanda potatisen väl med nobissås, dill, krasse och lök. Lägg på ett fat och servera till rökt lax eller varför inte på midsommarbuffén.
NOBISSÅS
- Gröp ur de lättkokta äggen och lägg i en mixerkanna. Tillsätt senap, vinäger och salt.
- Mixa ihop och tillsätt sen oljan försiktigt i en jämn stråle medan du fortsätter mixa tills dressingen blir tjock och krämig.