Inlagda rödbetor

9.2K

Inlagda rödbetor

Ingredienser

  • 1,5 kg rödbetor

Ättikslag

  • 500 g socker
  • 3 dl ättika 12%
  • 4 dl vatten
  • 2 tsk salt

Kryddsättning

  • 0,5 dl grovt stötta brödkryddor
  • 2 msk gula senapsfrö
  • 3-4 lagerblad
  • 1 rejäl knippe krondill

Instruktioner

  • Koka rödbetorna mjuka och skala dem. Dela i halvor och låt svalna.
  • Blanda samman och koka upp ingredienserna till ättikslagen, låt svalna lite.
  • Varva betorna i en rengjord glasburk med kryddorna och krondillen.

test

  • Slå på lagen så det täcker och sätt på ett lock.
  • Låt betorna stå mörkt och svalt i kyl minst 3 dygn innan du njuter av dem.
Måltid: Tillbehör
Kök: Nordiskt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB