Boquerones serveras ofta som tapas i Spanien, men där använder man sardiner istället för strömming. Tänk på att det tar lite tid att förbereda strömmingen.
Foto: Charlie Drevstam
Inlagd strömming (boquerones)
Ingredients
- 15 strömmingsfiléer ca 600 g
- 2,5 dl färskpressad citronsaft
- 1,5 msk salt
- strimlat skal från 2 citroner
- 3 dl olivolja till förvaring
- svartpeppar ur kvarn
- 3 krossade vitlöksklyftor
- 1 knippe färska örter t ex citrontimjan och persilja
Instructions
- Dra bort skinnet på strömmingsfiléerna. Marinera strömmingen i citronsaft och salt tills fiskköttet är vitt (6–8 timmar), i kylen.
- Sila av citronsaften och varva sedan strömmingen med övriga ingredienser i en glasburk – oljan ska täcka strömmingen. Låt stå i kylen i 1 dygn före servering.