Hjortronpaj med punschricotta

8.8K
MUMS!
En av mina absoluta favoriter!

Hjortronpaj med en ljuvlig punschricotta. En av mina absoluta favoriter!

Hjortronpaj med punschricotta

Ingredienser

Pajdeg (räcker till två pajer)

  • 200 g osaltat smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 äggula

Fyllning

  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl hjortronmylta
  • 250 g ricotta
  • Punsch till smaksättning

Instruktioner

  • Nyp ihop smör, mjöl, socker och salt så det blir en gryning deg.
  • Blanda ner äggulan och rör ihop till en jämn deg. Ta ev i lite vatten om du behöver få ihop konsistensen.
  • Plasta degen och låt vila 20 minuter.
  • Tryck ut den i en form med löstagbar kant (ca 24 cm). Ställ in formen med degen i kylen ca 30 min.
  • Sätt ugnen på 200 C.
  • Vispa ägg och socker fluffigt.
  • Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och blanda i äggsmeten.
  • Tillsätt de andra ingredienserna till fyllningen (men inte hjortron och sylt).
  • Häll fyllningen i formen & sätt in i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
  • Låt pajen svalna lite innan du lägger på hjortronen.
  • Vispa ricotta krämig, smaksätt med några tussar punsch.
Måltid: Efterrätt, Paj
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB