Hel inlagd gurka

797

Supergott till allt! Eller kanske särskilt till Kalvjärpar i pepparrotssås med grön och vit sparris.

Foto: Lennart Weibull

Hel inlagd gurka

Ingredienser

  • 2 slanggurkor ca 700 g
  • 6 cm färsk pepparrot
  • 4 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 0,75 tsk salt
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk gula senapsfrön

Instruktioner

  • Skala gurkorna lite slarvigt. Dela dem på längden eller i långa kvartar. Lägg i väl rengjorda burkar med ordentligt lock.
  • Skala och skiva pepparroten tunt. Koka upp ingredienserna till lagen inklusive pepparroten och låt kallna. Häll lagen över gurkorna så det täcker och sätt på locket. Låt stå i kylen i minst 1 dygn eller längre. Vänd burken då och då. Håller 1–2 veckor i kylen.
Måltid: Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB