Sommarens smakbomb! Enkelt, gott och med skyhög impfaktor!

Grillat vitlökssmör med späda grönsaker
Ingredienser
- 300 g smör
- 2 mindre bitar bra grillkol
- ¾ dl neutral rapsolja
- 2-3 vitlöksklyftor
- 2 msk citronsaft
- ¾ tsk salt
- Rädisor, späda morötter och grön sparris till servering.
Instruktioner
- Smält smöret i en hög kastrull. Bränn av grillkolen med gasolbrännare tills den är helt vit och glödande, eller ta den direkt från glöden i grillen.
- Lägg grillkolen i smöret och sätt genast på ett lock. Låt stå tills det slutar ryka och bubbla.
- Sila av smöret i en rostfri bunke och tillsätt rapsoljan.
- Vispa tills smöret i ett kallt vattenbad med lite is tills det blir tjockt och mjukt.
- Smaksätt med finhackad vitlök samt citron och salt.
- Rulla in smöret i små rullar med smörpapper och förvara kallt i kyl eller frys.
- Servera smöret med råkost av olika späda grönsaker.