Grillad Picanha

5.3K

Picanha är en mör & smakrik styckningsdetalj. Tipset är att låta köttet ligga i rumstemperatur minst 1,5 timme innan grillning.

Grillad Picanha

Portioner 4

Ingredienser

  • 1-1,5 kg Picanha
  • Havssalt

SOJASMÖR

  • 125 gr smör
  • 1,5 msk tamarisoya
  • Juice från 1 citron

Instruktioner

  • Snitta fettkappan med en vass kniv och rubba in havssalt på hela köttstycket runt om. Låt marinera i 15 min.
  • Fixa under tiden sojasmöret genom att smälta samman smör, soja och citronjuice i en kastrull. Låt puttra ihop i 2-3 minuter.
  • Grilla köttet på indirekt värme (alltså inte direkt över glöden) till en innertemperatur av ca 54° för en rosa kärna.
  • Pensla köttet med sojasmöret lite då och då under grillningen.
  • Ge köttet en rejäl ”kyss” över glöden innan servering. Testa att servera med gurka som ni hastigt grillar över glöden – ni kommer inte ångra er! ☺
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB