Smashburger med karamelliserad lök & tryffelmajo

713

Smashburgers på grillen med hjälp av en stekpanna! Blir riktigt krispiga & fina på ytan.

Smashburger med karamelliserad lök & tryffelmajo 

Portioner 4

Ingredienser

  • 800 g högrevsfärs eller nötfärs
  • 150 g gruyère
  • 4 burgarbröd
  • 4 inlagda asiagurkor
  • salt och nymalen svartpeppar

KARAMELLISERAD LÖK

  • 3 skalade gula lökar
  • 30 g smör
  • ½ dl vatten
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk ljust muscovadosocker

TRYFFELMAJO

  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 dl neutral rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • ett par droppar tryffelolja av bra kvalitet, max 1 krm

Instruktioner

KARAMELLISERAD LÖK

  • Skär löken i klyftor, smält smöret i en stekpanna och stek löken på medelvärme.
  • Häll i vattnet och låt allt koka in.
  • När det börjar bli lite torrt i pannan, ha i vinäger och socker – låt det bli karamelliserat.

TRYFFELMAJO

  • Knäck ägget i en hög mixerkanna som tillhör stavmixern.
  • Tillsätt vinäger och senap och häll försiktigt ner olja i kannan utan att röra om.
  • Sänk ner stavmixern i kannan och mixa till en slät och tjock majonnäs.
  • Smaka av med salt, peppar och lite tryffelolja.

NU GRILLAR VI!

  • Låt grillen bli varm med gasol eller träkol, här använder vi en stekpanna på gallret! Under tiden gör du löken och majonnäsen.
  • Forma åtta bollar av köttet. Sätt en stekpanna på grillen och låt den bli riktigt varm.
  • Lägg två bollar i stekpannan och smasha till ordentligt. Låt dem grillas ca 3 minuter på varje sida, salta och peppra samt lägg på en tjock skiva ost. Lägg burgarna på ett fat och varmhåll tills alla är stekta.
  • Lägg ihop din burgare med bröd, lök, majonnäs och gurka.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB