Frömusli med rostad kokos

4.2K

Njut med yoghurt, fil eller kvarg. Att toppa sallader med denna fröblandning är också väldigt gott.

Frömusli med rostad kokos

Portioner 3 liter

Ingredienser

  • 350 g Havrekärnor
  • 300 g Melonkärnor
  • 150 g Pumpakärnor
  • 400 g Solroskärnor
  • 50 g Havregryn
  • 500 g Rostade kokosflakes
  • 1,5 dl Vatten
  • 1,5 msk Honung
  • 0,75 dl neutral linfröolja
  • 1 msk kanel
  • 0,5 msk malen kardemumma
  • 2 krm salt

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 160 grader
  • Blanda alla frö och kärnor med vatten, honung, olja och kryddorna på en ugnsplåt. Lägg kokosflakes åt sidan till senare.
  • Rosta fröblandningen tills det är gyllenbrunt och torrt. Vänd ner fröblandningen med kokoschipsen när den svalnat och häll upp i burkar med lock.
Måltid: Frukost
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB