Njut med yoghurt, fil eller kvarg. Att toppa sallader med denna fröblandning är också väldigt gott.
Frömusli med rostad kokos
Ingredienser
- 350 g Havrekärnor
- 300 g Melonkärnor
- 150 g Pumpakärnor
- 400 g Solroskärnor
- 50 g Havregryn
- 500 g Rostade kokosflakes
- 1,5 dl Vatten
- 1,5 msk Honung
- 0,75 dl neutral linfröolja
- 1 msk kanel
- 0,5 msk malen kardemumma
- 2 krm salt
Instruktioner
- Sätt ugnen till 160 grader
- Blanda alla frö och kärnor med vatten, honung, olja och kryddorna på en ugnsplåt. Lägg kokosflakes åt sidan till senare.
- Rosta fröblandningen tills det är gyllenbrunt och torrt. Vänd ner fröblandningen med kokoschipsen när den svalnat och häll upp i burkar med lock.