Frasig friterad kyckling
Ingredients
- 5 benfria kycklinglår, 500-600 g
- salt och svartpeppar från kvarn
Dopp 1
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk maizena
- 2 tsk bakpulver
- 2 msk paprika pulver
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk lökpulver
Dopp 2
- 2,5 dl filmjölk
- 1 ägg
Instructions
- Skär låren i bitar, salta och peppra.
- Blanda mjöl, maizena, bakpulver och kryddor på en stor tallrik.
- Rör samman dopp 2 i en skål.
- Vänd kycklingen i det kryddade mjölet lyft upp och skaka av lätt. Vänd kycklingen i dopp 2, lyft upp och vänd ner kycklingen i mjölet igen och skaka av.
- Hetta upp en gryta med neutral matolja till 170-180 grader.
- Fritera några bitar i taget i cirka 5-6 minuter tills gyllenbruna och frasiga.
- Servera med tex aioli eller grekisk yoghurt som dip.