Enkla plättar med risgryn

1.1K
TIPS!

Testa med skivat äpple som steks i smör!

De här plättarna lagade jag till Björn Ferry i Tina på Besök. Bakpulvret i pannkakorna gör att de blir lite fluffigare, men självklart är de fortfarande tunna, precis som de ska vara.

Foto: Lennart Weibull

Enkla plättar med risgryn

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 0,5-1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 500 g kall risgrynsgröt
  • Smör till stekning

Till servering

  • Vispad grädde
  • Sylt

Instruktioner

  • Vispa ihop äggen med mjöl och bakpulver i en bunke. Vänd ner risgrynsgröten och rör om.
  • Smält smör i ett plättjärn och grädda plättarna ett par minuter på varje sida. Lägg dem på ett fat efter hand som de blir färdiga.
  • Servera plättarna direkt med grädde och drottningsylt.

Tips!

Skivat äpple som steks i smör och kanel är också gott till plättarna.
Måltid: Lunch, Mellanmål
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB