Enkla citronglassen

12K

Den här glassen gjorde jag i Barbro ”Lill-Babs” Svenssons trädgård. Glassen kan bli en perfekt ”oj-det-ringer-på dörren-dessert” om du slevar upp den i en plan form eller i små kaffekoppar så att den fryser fortare. Med köpt lemon curd går det förstås snabbare än om du gör citroncurden själv.

Enkla citronglassen

Servings 4

Ingredients

  • 6 dl vispgrädde
  • 1,75 dl söt kondenserad mjölk
  • rivet skal och saft från 0,5 citron
  • 2 dl citroncurd

Instructions

  • Vispa grädden men inte så hårt. Vänd ner den kondenserade mjölken och smaksätt med rivet citronskal.
  • Pressa citronhalvan ner i citroncurden och rör om. Ringla ner citroncurden i grädd smeten med hjälp av en gaffel.
  • Häll upp i en skål eller form och låt stå i frysen i minst 5 timmar tills glassen är fryst. Eller häll upp glassen i en plan form eller i små kaffekoppar, då kan du korta frystiden något. Glassen är god även lätt fryst.
  • Servera glassen toppad med till exempel persika i klyftor tillsammans med rostade nötter eller bara rostad flagad mandel.
Course: Efterrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB