Engelska Crumpets med Ägg Royale

6K
MUMS!
Sjukt stor impfaktor!

Stekta engelska muffins med en krämig Royale. Världens enklaste grej men sjukt stor impfaktor!

Engelska Crumpets med Ägg Royale

Portioner 4

Ingredienser

Crumpets (stekta muffins)

  • 75 g talg, ister eller smör
  • 3,5 dl ljummen mjölk
  • 2 tsk torrjäst
  • 1,5 tsk salt
  • 500 g vetemjöl
  • Ev. grov polenta till utkavling

Ägg Royale (4 port)

  • 2 hela ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 tsk salt och vitpeppar från kvarn

Till servering

  • 4 rejäla matskedar valfri fiskrom (T.ex. stenbitsrom, löjrom eller någon annan rom ni gillar)
  • 4 msk finskuren gräslök

Instruktioner

Crumpets (stekta muffins)

  • Smält talg, ister eller smör i en kastrull.
  • Rör ihop mjölk, jäst och socker i en bunke eller degblandare. Tillsätt smält fett och mjöl, arbeta ihop till en smidig deg & låt jäsa i rumstemperatur i ca 1 timme.
  • Lyft upp degen på bakbordet och kavla ut den så den blir 2-3 cm i tjocklek (använd polenta vid utkavlingen om du tycker det behövs).
  • Pressa ut rundlar med ett stansmått och lägg dem på ett bakplåtspapper, jäs dem ytterligare 30-35 min under en bakduk.
  • Stek dina crumpets ett par minuter på varje sida i valfritt fett på medelhög värme i en stekpanna.

Ägg Royale

  • Sätt ugnen till 130°.
  • Knäck äggen i en bunke och vispa ut dem lätt med grädde och mjölk. Smaksätt med salt och peppar.
  • Sila upp smeten i små ugnsfasta formar. Sätt formarna i ett hett vattenbad som passar i ugnen och täck ytan med ett lock eller folie.
  • Baka av i ugnen cirka 30-35 minuter.
  • Ta ut formarna och låt dem svalna i rumstemperatur.
  • Skeda över rom och garnera med finskuren gräslök. Servera tillsammans med nystekta crumpets.
Måltid: Frukost, Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB