Dip på tonfisk och vita bönor med spenat

2.2K
TIPS!
Servera till sommarens grillat!

Perfekt till sommarens grillade kött, fisk eller grönsaker!

Dip på tonfisk och vita bönor med spenat

Servings 4

Ingredienser

  • 1 hel vitlök
  • 3 dl stora vita bönor, kokta – ca 300 g
  • 1 burk tonfisk, ca 200 g
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 knippe gräslök
  • salt och cayennepeppar till smaksättning
  • 100 g babyspenat och citronklyftor till servering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220° eller använd grillen om den är igång.
  • Lägg vitlöken på ett folieark och ringla över olivolja och lite salt. Svep in vitlöken i folie och baka i ugn/grill i ca 15 minuter tills den blir mjuk Låt svalna.
  • Skala och pilla ut vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med övriga ingredienser (förutom spenaten) i en mixerkanna.
  • Mixa till en slät, tjock dipsås och smaksätt med citronsaft, salt och cayennepeppar.
  • Lägg upp i en djup tallrik tillsammans med spenat och citronklyftor. Klart att servera till allt grillat!
Måltid: Tillbehör
Like 28
Close
© Copyright Tina Nordström AB