Perfekt till sommarens grillade kött, fisk eller grönsaker!

Dip på tonfisk och vita bönor med spenat
Ingredienser
- 1 hel vitlök
- 3 dl stora vita bönor, kokta – ca 300 g
- 1 burk tonfisk, ca 200 g
- 4 msk olivolja
- 1 citron, pressad saft
- 1 knippe gräslök
- salt och cayennepeppar till smaksättning
- 100 g babyspenat och citronklyftor till servering
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220° eller använd grillen om den är igång.
- Lägg vitlöken på ett folieark och ringla över olivolja och lite salt. Svep in vitlöken i folie och baka i ugn/grill i ca 15 minuter tills den blir mjuk Låt svalna.
- Skala och pilla ut vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med övriga ingredienser (förutom spenaten) i en mixerkanna.
- Mixa till en slät, tjock dipsås och smaksätt med citronsaft, salt och cayennepeppar.
- Lägg upp i en djup tallrik tillsammans med spenat och citronklyftor. Klart att servera till allt grillat!