Tillbaka

Dip på tonfisk och vita bönor med spenat

Måltid: Tillbehör
Servings: 4

Ingredienser

  • 1 hel vitlök
  • 3 dl stora vita bönor, kokta – ca 300 g
  • 1 burk tonfisk, ca 200 g
  • 4 msk olivolja
  • 1 citron, pressad saft
  • 1 knippe gräslök
  • salt och cayennepeppar till smaksättning
  • 100 g babyspenat och citronklyftor till servering

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 220° eller använd grillen om den är igång.
  • Lägg vitlöken på ett folieark och ringla över olivolja och lite salt. Svep in vitlöken i folie och baka i ugn/grill i ca 15 minuter tills den blir mjuk Låt svalna.
  • Skala och pilla ut vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med övriga ingredienser (förutom spenaten) i en mixerkanna.
  • Mixa till en slät, tjock dipsås och smaksätt med citronsaft, salt och cayennepeppar.
  • Lägg upp i en djup tallrik tillsammans med spenat och citronklyftor. Klart att servera till allt grillat!