Dillströmming med vitlök

3.8K
TVI-lag
Ett gammalt uttryck för lagen till sillen!

Tvi-lag är ett gammalt uttryck för lagen till sillen – Den ska smaka tvi, tvi, tvi…

Receptet är hämtat från Käka gott månad för månad.

Dillströmming med vitlök

Ingredients

  • 1 kg strömmingsfiléer

TVI-LAG

  • 1 liter vatten
  • 3 dl ättika 12 %
  • 2 msk salt

SÅS

  • 0,75 dl mjölk
  • 1 skalad vitlöksklyfta
  • 2 knippen dill
  • 3 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk grovt krossad vitpeppar

Instructions

  • Dra skinnet av strömmingen.
  • Blanda tvi-lagen och låt strömmingen ligga i en bunke täckt av lagen i kylen över natten. Fisken ska vara vit rakt igenom innan du kan lägga in den.
  • Blanda eller mixa mjölk, vitlök och dill till en tät grön massa. Blanda med övriga ingredienser till såsen och låt den stå i kylen den med över natten.
  • Häll av tvi-lagen och torka strömmingen ordentligt med hushållspapper innan du rör ner den i såsen.
  • Ställ in i kylen. Du kan provsmaka strömmingen efter 1 dygn, men den kan gärna stå 2.
Course: Lunch, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB