Vaniljglass med jordgubbar och Prosecco

2.1K
MUMS!

Min absoluta favoritglass!

Det finns massvis med glassrecept, men här kommer min absoluta favorit. En kokt glass!

Vaniljglass med jordgubbar och Prosecco

Portioner 4

Ingredienser

Vaniljglass

  • 1 liter kaffegrädde eller hälften vispgrädde & mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 8 äggulor
  • 1,5 dl socker 125 gr

Marinerade jordgubbar

  • 1 ask jordgubbar ca 500 g
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 citron i skivor
  • Prosecco

Instruktioner

Vaniljglass

  • Dela vaniljstången på längden och lägg tillsammans med grädden i en kastrull.
  • Låt grädden koka upp och låt sjuda i 2-3 minuter medan ni vispar ihop ägg och socker i en bunke.
  • Häll hälften av gräddkoket över äggulorna och rör om.
  • Häll sedan tillbaka äggblandningen i kastrullen med resten av grädden.
  • Låt sjuda till 82° (mät temperaturen med en digital kökstermometer).
  • Sila upp glassmeten i en bunke eller form och låt svalna.
  • Häll ner massan i glassmaskinen och kör tills glassen är krämig och len.

Marinerade jordgubbar

  • Koka upp vatten,socker och citron till sockerlagen och låt svalna.
  • Skiva jordgubbar och lägg i en skål eller liten form.
  • Häll över sockerlagen och låt stå under tiden man kör glassen i maskin.
  • Vid servering stänker ni över Prosecco på jordgubbarna och serverar med nyvevad vaniljglass.
Måltid: Efterrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB