Här går det bra att byta ut hallonen mot lite björnbär och äpplen. Jag är barnsligt förtjust i ordet crumble – visst låter det godare än smulpaj? Pajen blir i vilket fall god med vilka bär som helst.
Crumblepaj med hallon och mandel
Ingredienser
Fyllning
- 500 g hallon
- 2 msk strösocker
- 1 tsk maizena
- 1 tsk vaniljsocker
Crumbletopping
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2,5 dl grovhackad sötmandel
- 1 dl strösocker
- 75 g rumsvarmt smör
Instruktioner
- Värm ugnen till 200°.
- Blanda hallon, socker, maizena och vaniljsocker till fyllningen. Lägg det i botten på en smord form, som är 22–24 cm i diameter.
- Blanda alla torra ingredienser till crumbletoppingen och knip ihop dem med smöret med fingertopparna. Strö ”smulorna” över hallonen och baka i ugnen i cirka 35 minuter, tills pajen blivit gyllenbrun.
- Servera med glass eller råkräm.
Anteckning
Om du vill använda blåbär eller björnbär istället för hallon är det gott att pressa en halv lime över bären.