Crumblepaj med hallon och mandel

3K
TIPS!
Servera med glass eller råkräm!

Här går det bra att byta ut hallonen mot lite björnbär och äpplen. Jag är barnsligt förtjust i ordet crumble  – visst låter det godare än smulpaj? Pajen blir i vilket fall god med vilka bär som helst.

Crumblepaj med hallon och mandel

Portioner 6

Ingredienser

Fyllning

  • 500 g hallon
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk maizena
  • 1 tsk vaniljsocker

Crumbletopping

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2,5 dl grovhackad sötmandel
  • 1 dl strösocker
  • 75 g rumsvarmt smör

Instruktioner

  • Värm ugnen till 200°.
  • Blanda hallon, socker, maizena och vaniljsocker till fyllningen. Lägg det i botten på en smord form, som är 22–24 cm i diameter.
  • Blanda alla torra ingredienser till crumbletoppingen och knip ihop dem med smöret med fingertopparna. Strö ”smulorna” över hallonen och baka i ugnen i cirka 35 minuter, tills pajen blivit gyllenbrun.
  • Servera med glass eller råkräm.

Anteckning

Om du vill använda blåbär eller björnbär istället för hallon är det gott att pressa en halv lime över bären.
Måltid: Efterrätt, Paj
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB