Citronkokta blåmusslor med ramslök

510

Citronkokta blåmusslor med ramslök

Portioner 2

Ingredienser

  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 ekologisk citron
  • 1 bit dagsgammalt surdegsbröd skuret i grova bitar
  • 1 knippe ramslök, ca 25 -30 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja till stekning

Instruktioner

  • Rensa och skölj musslorna. Plocka bort dom som inte stänger sig när du knackar på dem.
  • Skiva halva citronen i tunna skivor, spara resten till att pressa över senare.
  • Plocka bladen och hacka ner stjälkarna på ramslöken.
  • Hetta upp en gryta med olivolja på spisen och fräs citronskivor, krossade vitlöksklyftor samt ramslöksstjälkar ett par minuter tills citronen blir lite mjuk.
  • Lägg i musslorna, sätt på ett lock och låt musslorna koka i 2-3 minuter på högsta värme. Skaka kastrullen ett par gånger under tiden.
  • Lyft locket och kolla så att musslorna öppnat sig och släppt lite goda juicer. Vänd ner brödet och plockade ramslöksblad i grytan och rör om hastigt så brödet suger upp det goda spadet.
  • Servera direkt ur grytan.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB