En grönsaksröra som kan ätas både varm och kall. Servera som tillbehör eller bara på några skivor rostat surdegsbröd.
Se videoCaponata
Ingredienser
- 3 små aubergine
- 2 stjälkar bladselleri, skivade
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- 1 gul lök, finhackad
- 3 mogna tomater, grovt tärnade
- 1 dl urkärnade gröna oliver
- 3 msk gula russin
- 3-4 sardeller
- 2 msk kapris
- 2 msk äppelcidervinäger
- 2 tsk socker
- 2 msk chilisås
- salt & peppar, efter smak
- hackad basilika till servering
- olivolja till stekning och servering
Instruktioner
- Skär ner aubergin i stora tärningar och vänd runt dem med lite salt. Låt ligga under lätt press 20–25 minuter så vätskan dras ur.
- Stek auberginen i torr stekpanna tills de får färg. Gå i med ett par matskedar olivolja och resten av grönsakerna och löken. Stek på medelhög värme ett par minuter tills grönsakerna börjar få färg.
- Häll i oliver, russin, sardeller, kapris, äppelcidervinäger och en tuss socker och rör om.
- Låt puttra under lock i ca 10 minuter tills grönsakerna är riktigt mjuka och saftiga. Smaka av med salt och peppar och vänd ner chilisåsen.
- Garnera med hackad basilika och ringla lite olivolja över. Servera som tillbehör eller bara på några skivor rostat surdegsbröd.
Video
Har du lagat det här?
Är nyfiken på hur det blev när du lagade. Tagga @mat_tina på Instagram.