Ställ fram formen och låt gästerna själva få gröpa ur sina smakportioner direkt från skalet. En social rätt helt enkelt!
Butternutpumpa med ricotta och honung
Ingredients
- 1 medelstor butternutpumpa
- 150 g ricotta
- 100 g blåmögelost
- 2 msk honung eller lönnsirap
- salt
- vit- eller svartpeppar ur kvarn
Instructions
- Värm ugnen till 200°.
- Dela pumpan på längden och gröp ur kärnor och lite av fruktköttet (kärnorna kan man spara och rosta om man vill). Hacka ner fruktköttet i mindre bitar.
- Lägg pumpahalvorna i en ugnsfast form.
- Blanda ricotta, blåmögelosten och hackad pumpa till en kräm och fördela osten i urgröpningen och ringla över honung.
- Baka i ugnen i 35–40 minuter tills osten har fått fin gyllene färg. Strö över flingsalt och dra ett varv med svartpeppar över pumpan.
- Servera som tillbehör till exempelvis stekt kycklingbröst eller på en buffé.