Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Blomkål med cashewnötter, ingefära och blonda russin
Måltid:
Sallad, Tillbehör
Kök:
Internationellt
Ingredients
0,75
dl
vitvinsvinäger
1
dl
sultanrussin
0,5
dl
olivolja
2
msk
hackad inlagd ingefära.
1
blomkål
Koriander
Flingsalt
Instructions
Koka upp 0,75 dl vitvinsvinäger i en liten kastrull, häll det över 1 dl sultanrussin i en skål och låt svalna.
Blanda de avsvalnade russinen med 0,5 dl olivolja och 2 msk hackad inlagd ingefära.
Ansa och hyvla 1 blomkål tunt med osthyvel eller mandolin och lägg ut på ett fat.
Hacka 1 dl rostade, saltade cashewnötter och strö hacket över blomkålen.
Toppa med russinen och klipp över 1 kruka koriander. En liten nypa flingsalt över alltihop är också gott. Ät o njut!