Toppa broccolisalladen med grovhackade örter och ett par matskedar rostade fröer.
Bakad torsksvans med marinerad broccoli
Ingredienser
- 4 torsksvansar (ca 600-700 g)
- 0,5 citron
- 1 stor broccoli
- 1 knippe dill
- 3 kvistar färsk mynta
- Rostade fröer till servering
- Havssalt och vitpeppar ur kvarn
Vinägrett
- 3 tsk dijonsenap
- 0,75 dl olivolja
- 1 msk sherryvinäger
- 3 msk vatten
- 1 äggula
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg svansarna i en ugnsform ringla över olivolja och citronsaft, salta och peppra.
- Sätt in och baka av i ugnen ca 10-15 minuter.
- Lägg ingredienserna till dressingen i en burk med lock och skaka om ordentligt.
- Hyvla broccoli tunt på mandolin och ringla över vinägrett. Vänd runt och lägg upp på ett fat.
- Toppa broccolisalladen med grovhackade örter och ett par matskedar rostade fröer.
- Servera broccolisalladen med den ugnsbakade torsksvansen.