Jag älskar min alldeles egna stund på morgonen med kaffe och avokadomacka i sällskap av Helsingborgs Dagblad. 🙂
Foto: Charlie Drevstam
Avokadomacka med keso och krasse
Ingredienser
- 4 skivor grovt bröd eller knäckebröd
- 1 paket keso 250 g
- 2 mogna avokador
- 1 ask smörgåskrasse
- olivolja
- flingsalt och svartpeppar ur kvarn
Instruktioner
- Lägg en rejäl klick keso på varje macka.
- Dela varje avokado i två halvor. Kärna ur och skala och skär i skivor. Lägg några skivor på varje smörgås.
- Klipp över krassen. Ringla lite olivolja på varje macka, strö över flingsalt och ta några varv med svartpepparkvarnen.
Anteckning
Hur vet jag att avokadon är mogen? Jo, pilla bort stjälkfästet (om det inte lossnar så är den inte mogen alls). Är det gul-grönt under fästet så är avokadon perfekt mogen. Är det brunt så är den övermogen.