Gör en stor batch soppa och frys in i behändiga förpackningar. Det är guld värt att ha färdig soppa i frysen .

Svampsoppa med krondill och färskost
Ingredienser
- 500 g vita champinjoner
- 250 g kantareller eller valfri svamp till topping
- 1 näve plockad persilja
- 0,5 dl olivolja
- 3 schalottenlökar
- 7 dl vatten
- 3 dl syrad vispgrädde
- 1 rejäl knippe krondill
- 2 msk färskost
- Saft från 0,5 citron
- Salt och svartpeppar från kvarn till smaksättning
Instruktioner
- Skiva ner champinjoner och schalottenlök. Fräs på dem med olivolja i en gryta.
- Slå på vatten och grädde och lägg ner krondillsstjälkarna i grytan. Ge det ett uppkok och låt soppa sjuda i ca 15 minuter.
- Skär ner kantarellerna i mindre bitar och stek den krispig medans soppan kokar.
- Ta av soppan från värmen och lyft upp krondillen. Mixa slät och len med lite färskost och smaksätt med salt, peppar och citronsaft.
- Toppa soppan med stekta kantareller som vänds upp med lite persilja precis innan servering.