
Aguachile med lax och fänkål
Ingredienser
- 1 gurka
- 3 lime
- 1 kruka koriander inklusive stjälkar
- 2 jalapeños
- 0,5 tsk salt
- 1 näve isbitar
Till servering
- 200 g lax
- 1 avokado
- ¼ fänkål
- korianderblad till garnering
- 3 msk gräsig olivolja
Instruktioner
- Skär ner gurkan i bitar och lägg i en mixerkanna. Kärna ur jalapeño och skär ner koriander. Mixa alltsammans med isbitar till en grön buljong/juice och smaksätt med pressad limesaft och salt. Justera ev hettan med lite mer jalapeño.
- Sila vätskan och ställ kallt i kylen till servering.
- Skiva fänkål tunt på en mandolin.
- Dela och kärna ur avokadon.
- Skiva laxen i tunna skivor.
- Lägg upp den tunt skivade laxen och fänkål i en djup tallrik och toppa med bitar av avokado och koriander. Skeda över buljongen och avsluta med olivolja runt om. Servera!