Tillbaka

Aguachile med lax och fänkål

Måltid: Huvudrätt
Servings: 4 portioner

Ingredienser

  • 1 gurka
  • 3 lime
  • 1 kruka koriander inklusive stjälkar
  • 2 jalapeños
  • 0,5 tsk salt
  • 1 näve isbitar

Till servering

  • 200 g lax
  • 1 avokado
  • ¼ fänkål
  • korianderblad till garnering
  • 3 msk gräsig olivolja

Instruktioner

  • Skär ner gurkan i bitar och lägg i en mixerkanna. Kärna ur jalapeño och skär ner koriander. Mixa alltsammans med isbitar till en grön buljong/juice och smaksätt med pressad limesaft och salt. Justera ev hettan med lite mer jalapeño.
  • Sila vätskan och ställ kallt i kylen till servering.
  • Skiva fänkål tunt på en mandolin.
  • Dela och kärna ur avokadon.
  • Skiva laxen i tunna skivor.
  • Lägg upp den tunt skivade laxen och fänkål i en djup tallrik och toppa med bitar av avokado och koriander. Skeda över buljongen och avsluta med olivolja runt om. Servera!