Krämig dillstuvad potatis är gott till det mesta. Servera t.ex. till rimmad lax (eller varmrökt om du föredrar det).
Dillstuvad potatis
Ingredienser
- 800 g varm kokt potatis i bitar
- 1 knippe dill
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk smör
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm vitpeppar
- Citron
Instruktioner
- Värm upp gräddmjölken i en kastrull.
- Smält smör i en kastrull, strö över mjölet. Späd med gräddmjölken under ständig vispning och låt såsen sjuda i 5-6 minuter. Salta och peppra och smaksätt med pressad citron.
- Vänd ner hackad dill och potatis i såsen och blanda runt. Lägg upp i en skål och toppa med hackad dill.
- Servera direkt med laxen.