De här rispappersrullarna är det perfekt käket för sommarens strandhäng.
Vietnamesiska rispappersrullar med jordnötsdipp
Ingredienser
- 1 paket rispapper
- 1 huvudsallad
- 200 g kokta glasnudlar
- 100 g ärtskott
- 1 kruka koriander
- 15-20 skalade räkor
JORDNÖTSDIPP
- 2 skalade vitlöksklyftor
- 2 msk jordnötssmör
- 2 msk hoisinsås
- 2 msk äppelcidervinäger
- 1 tsk sambal oelek
- 1 dl mjölk
Instruktioner
DIPP
- Finhacka vitlöken och blanda med resten av ingredienserna.
- Kicka in i mikron 30 sekunder … klart.
RULLAR
- Doppa rispapperen i ljummet vatten 10–15 sekunder.
- Lägg ett salladsblad på ett rispapper och fyll med nudlar, ärtskott och koriander. Rulla ihop salladsbladet.
- Dela räkorna på längden och lägg några längs med salladsbladet. Rulla ihop rispapperet.
- Doppa rullarna i såsen och käka!