En härlig morgonmacka med italienska tunnbröd, majo, ost & hela svineriet! 🙂
Äggmacka på hällen
Ingredienser
- 3 ägg
- 1 knippe gräslök, finhackad
- 1 stort piadina-bröd
- 1 näve riven lagrad ost
- 2 msk majonnäs
- 2-3 skivor rökt kyckling eller kalkon
- Salt och svartpeppar
- Smör till stekning
- Ärtskott, krasse, rivet citronskal och lite gräsig olivolja till topping
Instruktioner
- Hetta upp din stekhäll eller stekpanna.
- Vispa upp äggen lätt med en gaffel. Smaksätt med salt, peppar och hackad gräslök.
- Låt en rejäl smörklick dansa ner på hällen och låt den brynas. Tillsätt äggsmeten och stek 1-2 minuter på medelvärme.
- Lägg på Piadina-brödet och stek några minuter till. Ha tålamod!
- Vänd upp brödet och stek på andra sidan medan du toppar med riven ost, majonnäs och övriga ingredienser.
- Vik ihop mackan dubbelt och servera direkt!