En god, enkel och härligt grön vardagsrätt!
Zucchinisoppa med bönsallad
Ingredienser
- 600 g zucchini
- 1 skalad vitlöksklyfta
- 4 msk olivolja
- 3 msk crème fraiche
- grön tabasco och salt
SALLAD
- 2 dl keso
- 1 knippe rädisor
- 1 ask färska haricots verts eller brytbönor (ca 150 g)
- ½ citron
- god olivolja, salt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Koka upp 3 liter vatten i en stor kastrull. Tillsätt salt så att det smakar som havsvatten (1 rågad msk).
- Skär zucchinin i centimetertjocka skivor. Lägg dem i det kokande vattnet och koka 2 minuter.
- Lyft upp zucchinin och låt rinna av i ett durkslag. Spara 1 liter av kokvattnet.
- Mixa zucchini, vitlök, olivolja och crème fraiche tillsammans med kokvattnet ett par minuter. Smaksätt med extra salt och ett gäng stänk tabasco. Soppan kan serveras varm, ljummen eller kall med en sked olivolja ringlad över.
- Servera bönsalladen som sidorätt: Lägg keson på en tallrik. Skiva eventuellt rädisorna tunt, skär bönorna i strimlor och lägg på tallriken. Toppa med pressad citron, olivolja, salt och peppar. Om du vill: Servera med en bit bröd.