Allt tillagas i en & samma panna. Snabbt, enkelt & jättegott på julbordet.
Gräddkokt rosenkål med dill, blåmögelost och valnötter
Ingredienser
- 400 g rosenkål
- 1,5 dl vispgrädde
- 50 g färskost
- 2 dillvippor
- 100 g blåmögelost (vi gillar roquefort)
- 1 näve hackade valnötter
- olivolja
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Ansa och snygga till kålen, men behåll den hel.
- Fräs kålen med några skedar olivolja i en stekpanna och slå på 2 dl vatten samt 0,5 tsk salt – sätt på ett lock och låt koka upp hastigt.
- Häll av vattnet och tillsätt grädde och färskost. Koka ihop till en simmig stuvning, smaka av med hackad dill, salt och peppar.
- Lägg upp i någon fulsnygg tallrik eller ett fat, toppa med smulad blåmögelost och valnötter!