Färsbiffar med lättstuvad sockermajs och ansjovis

8.4K

Det här är ett rejält tilltaget recept som ger himla många biffar. Perfekt till veckans alla matlådor.

Färsbiffar med lättstuvad sockermajs och ansjovis

Ingredienser

BIFFAR

  • 1 skalad stor gul lök
  • 1 kg blandfärs (helst 70 % nöt och 30 % fläsk)
  • 2 ägg
  • 3 dl kaffegrädde
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 tsk salt
  • 4 krm nymalen vitpeppar
  • 1 tuss riven muskotnöt
  • smör och rapsolja

STUVNING

  • 4 färska majskolvar eller 500 g frysta majskorn
  • 50 g lagrad cheddar
  • 1 knippe persilja
  • 1 liten burk ansjovisfiléer à 55 g
  • 4 msk smör (ca 40 g)
  • 0,5 msk mortlade kumminfrön
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl mjölk
  • salt och nymalen svartpeppar

Instruktioner

  • Finhacka löken.
  • Blanda alla ingredienser till färsen (utom olja och smör) och forma små pannbiffar.
  • Stek dem i smör och rapsolja ett gäng minuter på var sida (det där kan du). Håll biffarna varma på svag värme i ugnen medan du gör stuvningen.
  • Skär av kornen på majskolven med en vass kniv om du använder färsk.
  • Riv osten, hacka persilja och ansjovis.
  • Fräs majsen i smöret i en gryta 1–2 minuter. Tillsätt kumminfröna. Salta och peppra.
  • Pudra över mjölet och blanda, lägg i osten och slå på mjölken.
  • Låt koka upp, puttra snabbt ett par minuter tills såsen limmar på majskornen.
  • Vänd ner persilja och ansjovis i stuvningen, rör om. Lägg upp upp med varma pannbiffar på tallrik och käka direkt!
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB