Gratinerad purjolök med tofu och kapris

2.6K
TIPS!
Ta 2 dl vispgrädde & 1 dl mjölk så har du din kaffegrädde

Foto: Johan Kalén

Gratinerad purjolök med tofu och kapris

Ingredienser

  • 1 stor purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • salt & peppar
  • 3 dl kaffegrädde
  • 10-15 bärkapris, eller 2 msk kapris
  • 200 g hård tofu
  • 30 g persilja.

Instruktioner

  • Dela purjolöken på längden och skölj halvorna noga (om du vill kan du dela dem i två kortare delar).
  • Bryn dem i 1 msk rapsolja i en stekpanna som tål ugnsvärme. Salta och peppra.
  • Häll på kaffegrädde och kapris och låt grädden koka in i 2–3 minuter.
  • Sätt ugnen på grill. Bryt tofun över purjolöken i pannan. Ställ in pannan i ugnen och gratinera tills tofun har fin färg.
  • Ta ut pannan ur ugnen, strö hackad persilja över alltihop och servera direkt.
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB