Rabarberkaka
Ingredienser
- 3 – 4 st rabarberstjälkar
- 2 ägg
- 1 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma
- rivet skal från 1 lime
- 75 g hyvlat smör
- 2 – 3 msk pärlsocker till topping
Instruktioner
- Värm ugnen till 175°.
- Skala och skiva rabarber i bitar.
- Smörj en pajform med smör.
- Vispa ägg och socker vitt och skummigt.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och vänd ner försiktigt i äggsmeten.
- Smaksätt smeten med lime och häll upp den i formen. Fördela rabarberskivor ovanpå smeten och hyvla över tunt med smör.
- Strö över pärlsocker och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna innan servering.
Anteckning
Servera med en klick slövispad grädde.