Rabarberkaka

10.2K
TIPS!
Servera med en klick slövispad grädde.

Rabarberkaka

Portioner 1 form

Ingredienser

  • 3 – 4 st rabarberstjälkar
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • rivet skal från 1 lime
  • 75 g hyvlat smör
  • 2 – 3 msk pärlsocker till topping

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175°.
  • Skala och skiva rabarber i bitar.
  • Smörj en pajform med smör.
  • Vispa ägg och socker vitt och skummigt.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och vänd ner försiktigt i äggsmeten.
  • Smaksätt smeten med lime och häll upp den i formen. Fördela rabarberskivor ovanpå smeten och hyvla över tunt med smör.
  • Strö över pärlsocker och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna innan servering.

Anteckning

Servera med en klick slövispad grädde.
Måltid: Efterrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB