Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Anteckning
Smaller
Normal
Larger
Print Recipe
Rabarberkaka
Måltid:
Efterrätt
Servings:
1
form
Ingredients
3 - 4
st rabarberstjälkar
2
ägg
1
dl
socker
2
dl
vetemjöl
1
tsk
bakpulver
1
tsk
kardemumma
rivet skal från 1 lime
75
g
hyvlat smör
2 - 3
msk
pärlsocker till topping
Instructions
Värm ugnen till 175°.
Skala och skiva rabarber i bitar.
Smörj en pajform med smör.
Vispa ägg och socker vitt och skummigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och vänd ner försiktigt i äggsmeten.
Smaksätt smeten med lime och häll upp den i formen. Fördela rabarberskivor ovanpå smeten och hyvla över tunt med smör.
Strö över pärlsocker och grädda i ugnen i ca 25-30 minuter. Låt svalna innan servering.
Notes
Servera med en klick slövispad grädde.