En dubbelpanerad klassiker.
Schnitzel Cordon Bleu
Ingredienser
- 4 tjocka skivor av skink eller kalvinnanlår (ca 180 g per styck]
- 8 grova stavar lagrad Emmentalerost, ca 200 g totalt
- 8 skivor rökt skinka
- 4 tsk dijonsenap
- salt och svartpeppar från kvarn
- neutral rapsolja och smör till stekning
- 2 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 3-4 dl pankoströbröd
- Gröna ärtor och citronklyftor till servering
Instruktioner
- Banka ut köttet till schnitzlar på skärbrädan eller bänken. Salta och peppra.
- Bred på senap, lägg på osten och skinkan. Vik ihop köttet dubbelt.
- Vispa ägget i en skål. Häll upp mjölet i en annan skål och smaksätt med salt och peppar. Häll ströbrödet i en tredje skål.
- Doppa lövbiffarna i mjölet, sedan i ägget och till sist i ströbrödet. Se till att hela köttbiten blir täckt av panering på alla kanter.
- Stek gyllenbrunt i rapsolja och en rejäl klick smör ca 5-6 minuter på varje sida. Tänk på att inte ha för varmt stekjärn utan stek på medelhög värme och ös köttet under tiden med smöret.
- Servera med smörsvängda gröna ärtor och citronklyftor.