Foto: Johan Kalén
Pumpasoppa med slövispad vitlöksgrädde
Ingredienser
- 600 g hokkaido- eller buttnerutpumpa
- 0,5 dl skivad färsk ingefära
- 1 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- Grön Tabasco
- 1 msk olivolja
- 1,5 dl vispgrädde
- 1,75 liter grönsaksbuljong
- Salt & peppar
Instruktioner
- Skala 1 hokkaido- eller buttnerutpumpa, gröp ur kärnorna och mät upp 600 g pumpa som du skär i mindre bitar.
- Fräs 0,5 dl skivad färsk ingefära med 1 skivad schalottenlök och 1 vitlöksklyfta i 1 msk olivolja. Tillsätt pumpan och fräs i ett par minuter till.
- Häll i 1,75 liter grönsaksbuljong. Koka tills pumpan är mjuk, i cirka 20 minuter, och mixa sedan till en slät soppa med stavmixer direkt i kastrullen. Salta och peppra.
- ”Slövispa” 1,5 dl vispgrädde och smaksätt med 1 riven vitlöksklyfta och 4 stänk grön tabasco.
- Servera soppan med en klick vitlöksgrädde.