Det här är lyxigt gott! En guldstjärna till alla som sätter det. Tipset är att ha en bra stekpanna! Lycka till!
Äppel Tarte Tatin med råcremé
Ingredienser
- 5-6 fasta svenska höstäpplen
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 4-5 smördegsplattor
Råcremé
- 3 äggulor
- 0,5 dl socker
- 0,5 tsk vaniljsocker
- finrivet skal och saft från 0,5 lime
- 2,5 dl slövispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Skala, och skär äpplet i grova klyftor.
- Smält socker och smör till en karamell i en stekpanna. Lägg i äpplena och låt steka ytterligare ett par minuter.
- Tryck ut smördegen över äpplena i stekpannan och vik in kanterna försiktigt.
- Sätt in stekpannan i ugnen och grädda i 12-15 minuter tills smördegen puffat upp och blivit välgräddad.
- Ta ur pajen ur ugnen och vänd den upp och ner på ett lock eller stort fat. Låt svalna!
- Vispa äggulor, socker och vaniljsocker vitt och pösigt med elvisp, smaksätt med lime.
- Vänd upp äggvispet med den slövispade grädden. Servera till äppelkakan.