Svamptider och vad är väl godare än en kantarellsoppa. Snabbt, enkelt & makalöst gott.
Kantarellsoppa
Ingredienser
- 350 g kantareller
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 stänger stjälkselleri
- 2 kvistar krondill
- 1,5 dl vitt vin
- 5 dl grädde Funkar med fryst. Köp när den är billig och lägg i frysen
- 6 dl vatten
- smör till stekning
- salt och peppar till smaksättning
Instruktioner
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Borsta av och plocka undan dom fina kantarellerna till stekning och använd ”fulkantareller” till soppkoket.
- Fräs fulsvampen i smör tillsammans med selleri, löken och vitlök.
- Häll på vin och låt det koka in 2-3 minuter. Tillsätt grädden, krondill och vatten. låt soppan koka upp.
- Koka upp och låt småkoka i ca 10-12 minuter.
- Ta upp krondillen och mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar.
- Stek resten av svampen i het torr panna till en början så att vätskan ångas bort. Avsluta med en klick smör och salt vid servering.