Citronkokta blåmusslor med ramslök
Ingredienser
- 1 kg färska blåmusslor
- 1 ekologisk citron
- 1 bit dagsgammalt surdegsbröd skuret i grova bitar
- 1 knippe ramslök, ca 25 -30 g
- 2 vitlöksklyftor
- Olivolja till stekning
Instruktioner
- Rensa och skölj musslorna. Plocka bort dom som inte stänger sig när du knackar på dem.
- Skiva halva citronen i tunna skivor, spara resten till att pressa över senare.
- Plocka bladen och hacka ner stjälkarna på ramslöken.
- Hetta upp en gryta med olivolja på spisen och fräs citronskivor, krossade vitlöksklyftor samt ramslöksstjälkar ett par minuter tills citronen blir lite mjuk.
- Lägg i musslorna, sätt på ett lock och låt musslorna koka i 2-3 minuter på högsta värme. Skaka kastrullen ett par gånger under tiden.
- Lyft locket och kolla så att musslorna öppnat sig och släppt lite goda juicer. Vänd ner brödet och plockade ramslöksblad i grytan och rör om hastigt så brödet suger upp det goda spadet.
- Servera direkt ur grytan.