Grön ärtsoppa med ingefära och frikadeller
Ingredients
Soppa
- 1 skalad schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 3-4 cm skalad ingefära
- 2 msk rapsolja och 1 msk smör till stekning
- 1 liter grönsaksbuljong
- 4 dl tinade gröna ärtor
- Salt, nymalen vitpeppar och ev god olivolja
Frikadeller
- 500 g fläskfärs
- 2 msk färskost
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk salt och vitpeppar från kvarn
Instructions
- Skala och skiva lök, vitlök och ingefära. Fräs i rapsolja och smör i en gryta och slå på buljongen och låt sjuda.
- Blanda ihop och färsen med färskost, senap, salt och peppar. Rulla till frikadeller och låt dem dansa ner i buljongen. Låt frikadellerna puttra 5-6 minuter i buljongen.
- Lyft upp frikadellerna på en tallrik och håll varmt.
- Häll buljongen i en mixerkanna med ärtorna och mixa till en slät soppa. Smaksätt med salt och peppar.
- Servera soppan direkt med varma frikadeller. Ringla gärna över lite olivolja.