Miso Ramen med shitakesvamp och ingefära

12.8K

Miso Ramen med shitakesvamp och ingefära

Portioner 4

Ingredienser

Buljong

  • 1 liter vatten
  • 5 msk vit misopasta
  • 1 röd chili, skivad
  • 0,5 stång citrongräs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 msk riven ingefära
  • 30 gr torkad blandsvamp
  • 1 lime juice och finrivet skal

Topping

  • 4 port kokta ramen nudlar
  • 100 gr savojkål strimlad
  • 3 dl shitakesvamp skivad
  • 1-2 salladslökar skivade
  • 1 knippe färsk koriander
  • Juice från 0,5 lime
  • 2 tsk sesamolja
  • 4 ägg

Instruktioner

  • Koka upp vatten med miso, tillsätt övriga ingredienser och låt småkoka 7-8 minuter på svag värme.
  • Blanda nudlar och grönsaker på ett fat och smaksätt med sesamolja och lime.
  • Knäck upp äggen i små koppar, häll ner äggen försiktigt var för sig och pochera i buljongen i cirka 4-5 minuter.
  • Fördela marinerade nudlar och grönsaker i djupa tallrikar och toppa med pocherade ägget. Skeda över den heta buljongen.
  • Servera direkt med extra tamarisoya och sesamolja på bordet om man vill.
Måltid: Huvudrätt, Soppa
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB