Miso Ramen med shitakesvamp och ingefära
Ingredienser
Buljong
- 1 liter vatten
- 5 msk vit misopasta
- 1 röd chili, skivad
- 0,5 stång citrongräs
- 2 vitlöksklyftor
- 1,5 msk riven ingefära
- 30 gr torkad blandsvamp
- 1 lime juice och finrivet skal
Topping
- 4 port kokta ramen nudlar
- 100 gr savojkål strimlad
- 3 dl shitakesvamp skivad
- 1-2 salladslökar skivade
- 1 knippe färsk koriander
- Juice från 0,5 lime
- 2 tsk sesamolja
- 4 ägg
Instruktioner
- Koka upp vatten med miso, tillsätt övriga ingredienser och låt småkoka 7-8 minuter på svag värme.
- Blanda nudlar och grönsaker på ett fat och smaksätt med sesamolja och lime.
- Knäck upp äggen i små koppar, häll ner äggen försiktigt var för sig och pochera i buljongen i cirka 4-5 minuter.
- Fördela marinerade nudlar och grönsaker i djupa tallrikar och toppa med pocherade ägget. Skeda över den heta buljongen.
- Servera direkt med extra tamarisoya och sesamolja på bordet om man vill.