Rabarberkompott med ingefära och chiafrö

700

Rabarberkompott med ingefära och chiafrö

Ingredienser

  • 200 g rabarberstjälkar
  • 2 dl jordgubbar
  • Saften från 1 citron
  • 0,5 msk hackad ingefära
  • 0,75 dl socker
  • 1- 1,5 dl vatten
  • 1 msk chiafrö

Instruktioner

  • Ansa och skölj rabarber, skär den i mindre bitar och dela jordgubbarna.
  • Lägg frukten i en gryta och tillsätt hackad ingefära, citronsaft, socker och vatten.
  • Låt koka upp under lock ett par minuter tills frukten är mjuk. Tillsätt chiafrö, rör om och låt kompotten svalna, gärna 1-2 timmar i kyl innan servering.
  • Servera med mjölk och kardemummaskorpor.
Måltid: Efterrätt, Mellanmål
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB