Köttet eller köttbullarna är klara. Nu gör vi gräddsås!
Gräddsås till biff
Ingredienser
- (2 hängmörade ryggbiffar à 300 g)
- 1,5 msk mjöl
- 1,5 msk smör
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 krossad vitlöksklyfta
- 5 dl gräddmjölk (3 dl grädde-2 dl mjölk)
- 2 dl köttbuljong
- 0,5 msk japansk soya
- 1 msk grönmögelost
- 1 tsk vinbärsgelé
- 2 tsk lag från ättiksgurka
- Salt och vitpeppar
Instruktioner
- Bryn köttet gyllenbrunt i smör och olivolja.
- Ta upp köttet ur pannan och tillsätt hackad lök, vitlök och fräs 1-2 minuter så löken mjuknar något.
- Strö över mjölet och vispa runt, tillsätt buljongen, gräddmjölk, soya och koka upp.
- Låt såsen småkoka i 6-7 minuter, tillsätt smaksättningen och avsluta med salt och peppar.
- Sila av och mixa upp såsen med en stavmixer vid servering.