Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Gräddsås till biff
Måltid:
Såser & Dressingar
Kök:
Internationellt
Servings:
4
Ingredienser
(2 hängmörade ryggbiffar à 300 g)
1,5
msk
mjöl
1,5
msk
smör
1
finhackad schalottenlök
1
krossad vitlöksklyfta
5
dl
gräddmjölk
(3 dl grädde-2 dl mjölk)
2
dl
köttbuljong
0,5
msk
japansk soya
1
msk
grönmögelost
1
tsk
vinbärsgelé
2
tsk
lag från ättiksgurka
Salt och vitpeppar
Instruktioner
Bryn köttet gyllenbrunt i smör och olivolja.
Ta upp köttet ur pannan och tillsätt hackad lök, vitlök och fräs 1-2 minuter så löken mjuknar något.
Strö över mjölet och vispa runt, tillsätt buljongen, gräddmjölk, soya och koka upp.
Låt såsen småkoka i 6-7 minuter, tillsätt smaksättningen och avsluta med salt och peppar.
Sila av och mixa upp såsen med en stavmixer vid servering.