Jordärtskockssoppa med ruccola och hasselnötter
Ingredienser
- 400 g jordärtskockor
- 200 g palsternacka
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk olivolja
- 1,25 liter vatten
- Havssalt & vitpeppar ur kvarn
- 1 dl hackad ruccola
- 0,5 dl hackade hasselnötter
Instruktioner
- Skala och skär skockorna och palsternacka i mindre bitar (om skalet är tunt och ljust räcker det att bara skrubba dem med en rotborste).
- Skala och skiva lök och vitlök.
- Fräs skockorna tillsammans med löken och vitlöken i 3 msk olivolja. Häll på vatten. Koka tills grönsakerna blivit mjuka, i ca 15 minuter.
- Mixa soppan slät i en kannmixer. Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Fördela ruccola och hasselnötter i den heta soppan, servera direkt.