En perfekt rätt att göra till många och dessutom lätt att förbereda.
Ugnsbakad Portabello med ägg och vitlökssmör
Ingredienser
- 4 st portabello svampar
- 2 vitlöksklyftor
- 4 ägg
- 1 ask krasse
- 1 Lollo Rosso sallad
- Salt
- Peppar
- Vinäger
- 75 g rumstempererat smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Riv vitlöken och blanda med smöret. Lägg svamparna med hatten nedåt på en plåt med smörpapper. Fördela ut smöret i ”hattarna”, salta och peppra.
- Sätt in i ugnen tills smöret smält ca 10 minuter.
- Ta ut och klicka i ett ägg i varje hatt. Balansera in svampen i ugnen igen och stek vidare i ca 10 minuter. Vitan ska sätta sig.
- Strimla salladen och skvätt över 1 msk vitvinvinäger, salta. Servera till svampen.