Ugnsbakad pumpa med bovete och saffran
Ingredienser
- 500 g skalad pumpa (jag använde butternutpumpa)
- 250 g helt bovete
- 4-6 små röda pärllökar
- 2 vitlöksklyftor grovt krossade
- 2 msk olivolja
- 1 msk sherryvinäger
- Salt och svartpeppar
Saffrandressing
- 0,05 g saffran
- 1 msk varmt vatten
- 1 msk olivolja
- 1 msk honung
- Saft från 0,5 citron
- Salt och svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°
- Skär ner pumpan i grova klyftor, halvera lökarna och lägg upp alltsammans i en ugnsfast form.
- Smaksätt/vänd runt med olivolja, vinäger och salt/peppar. Ugnsbaka i cirka 35 minuter
- Vänd runt bovetet med lite olivolja och tillsätt i formen med pumpa och fortsätt baka av i 15 minuter till.
- Rör ut saffran och honung i en skål med varmt vatten. Tillsätt övriga ingredienser till dressingen och smaksätt med salt och peppar.
- Vänd ner dressingen i grönsakerna vid servering.