Tomatsås på San Marzano tomater

10.5K

Tomatsås på San Marzano tomater

Ingredienser

  • 2 burkar hela konserverade tomater San Marzano
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 liten gul lök
  • 1 morot 70 g
  • 1 stång stjälkselleri
  • 3 st ansjovisfiléer + 1 msk spad
  • 2 tsk tomatpure
  • 4 msk gräsig olivolja
  • 25 g smör
  • Salt och svartpeppar
  • Spaghetti till servering

Instruktioner

  • Riv lök, morot, selleri grovt på rivjärn. Mosa tomaterna med en gaffel. Fräs grönsakerna och vitlöken i olivolja 2-3 minuter.
  • Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till så beskan mildras i smaken.
  • Tillsätt anjsovis och tomaterna och låt småputtra i cirka 30 minuter på svag värme.
  • Smaksätt såsen med salt/peppar och runda av med en klick smör innan servering.

Servering

  • Vänd ner aldentekokt spaghetti i såsen och servera direkt.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB